KEMALİZM İLE MARKSİZM ARASINDAKİ FARKLAR!..

Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran temel ilkeleri ifade eden Kemalizm (1935’den 1937’ye kadar öz Türkçe bir kelime olan Kamalizm olarak ifade edilmiştir. Kamal, eski Türkçede ‘Büyük Kale’ anlamına gelmektedir.)

Atatürk, 1935 yılında Soyadı Kanunundan sonra çıkarılan kimlik belgelerinden ikincisinde Türk Dil Devriminin gereği olarak adını Kamal olarak değiştirmiştir.

13 Mayıs 1935’de Kamalizm, ülkenin kurucu tek partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin program ilkeleri olarak benimsenmiştir.

20 Nisan 1924’de kabul edilen 1924 Anayasasına 1937 yılında Laiklik ilkesi de eklenmiştir.

Büyük Önder Atatürk’ün bu toprakların mayasına uygun olarak ortaya koyduğu, Türkiye’ye özgü Cumhuriyetçi Halk İktidarının adı olan Kemalizm’in, enternasyonel sosyal sömürü sistemine dayanan, diktacı Marksizm ile arasında ki farklar neler? Bakalım:

1- Kemalizm, Ulusal Bağımsızlıkçı ve Halkçıdır.
Marksizm ise Enternasyonel Entegrasyoncu ve Sınıfçıdır.

2. Kemalizm; Pozitivist, Aydınlanmacı, Enerjetiktir.
Marksizm ise Materyalist ,Dayatmacı, Maddiyatçıdır.

3- Kemalizm, özden genele Tümevarımcı’dır. Bireyin önemine inanır. Bireyden başlayarak genele ulaşmaya çalışır.
Marksizm ise genelden özele “Tümdengelimci’dir.”

4- Kemalizm, Meclis esaslı örgütlenir. Kitle esaslıdır.
Marksizm ise Komite esaslı örgütlenir. Kadrocudur.

5- Kemalizm, Solidarizm sistemini Halk Sektörü (Millet) üzerinden inşa eder.
Marksizm ise Sosyalizm sistemini Bürokratizm (Memur) üzerinden inşa eder.

6- Kemalizm, Ulusal Halk Cumhuriyeti ile Çağdaş Uygarlığın üzerinde yeni bir Toplumsal Uygarlık hedefi belirler. Geleceği bilime bırakır.
Marksizm ise Parti Devleti ile tarihi kendi sistemi ile sonlandırıp, toplumsal girdap ve kalıp koyar.

7- Kemalizm; Aydınlanma, Dayanışma, Kalkınma hedefli, yurttaşlık temelli Hukuk Devleti inşa eder.
Marksizm ise öncü, diktacı, kalıpçı, hedefli, partizanlık temelli Parti Devleti inşa eder.

8- Kemalizm; Ulusal Cumhuriyetçi, Ulusal Demokrat bir Solidarist Meclis anlayışına dayalı, doğrudan temsili ilke edinen bir siyaset yapar.
Marksizm ise Enternasyonelist, Dayatmacı, Sosyal Demokrat (Sosyal Emperyal) yani sosyal sömürüye dayalı bir “Sol” siyaset yapar.

9- Kemalizm, Ulus Devlet ve Üniter (bütünlüklü) Devlet Sistemini savunur. Bütünleştirici ve birleştiricidir.
Marksizm ise Sınıf temelinde, etnik ayrılıkçı, Özerk Devletler Federasyonunu savunur.

10- Kemalizm; Sınıfsız, imtiyazsız, Halk Cumhuriyetini savunur. Kapitalizme ve Sosyalizme mesafeli, üçüncü yoldur.
Marksizm ise Parti kadroları ve Bürokratizm seçkinliğine dayanan, tek parti devletine dayalı, Devletçi Sosyalizm ile Kapitalizme karşı ikinci yoldur.

11- Kemalizm; Üç ayaklı bir yönetim sistemidir. Yürütme, Denetim ve Divan kurulundan oluşan Meclis modelli, Meclis Hükümeti ve Meclis Devleti Sistemidir. En az üç akımlı, çok partili bir işleyişe sahiptir.
Marksizm ise Tek Partili, Parti Devlet bütünlüğü ve tek akımlı bir sistemdir. Her şey lider ve Merkez Komiteye bağlıdır. Lider ölür, Merkez Komite dağılınca çöker.

12-Kemalizm; toplumsal katılım kaynaklarını, Bağımsız ve Özgür Yurttaşlardan, Meslek Odaları, Halk Cemiyetlerinden, Kooperatif ve Üretici Birliklerinden, Kadın ve Gençlik Örgütlerinden alır.
Marksizm ise Etnik Lobilerden, Sendika ağalarından, Parti Militanlarından, Delege Tüccarlarından, Yönetim Kulislerinden, seçim hilelerinden alır.

Kemalizm, dünyada ki mazlum halkların, sömürge ulusların bağımsızlık ve kalkınma öncüsü olmuş, sadece ülkemizde değil tüm dünyada Halkçı Bağımsızlar Hareketini başlatan bir Türk fikir sistemidir.

Marksizm ise kendi parti merkezini dünyanın merkezi olarak gören, bütün halkları boyunduruğuna alarak egemen ulus bürokratizmine hizmet ettiren bir uluslar hapishanesi kuran bir yahudi ideolojisidir.

https://www.turkmillihareketi.com/kemalizm-ile-marksizm-arasindaki-farklar/

Bunlara da bir göz atın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir